• flag
  • flag
  • home
  • contact
  • sitemap

Poljanska cesta 19

4224 Gorenja vas

tel: 04/5107310

info@kmetijapustotnik.si

01s 02s 03 04 05s

Že dalj časa z zanimanjem spremljamo številna tuja tekmovanja in ocenjevanja sirov in zdelo se nam je, da je že čas, da se na svetovni sirarski zemljevid vključi tudi Slovenija.

Več

31. October 2016

Sirovi napihnjenčki

Siri v kuhariji ponujajo skoraj neskončne možnosti kombinacij v najrazličnejših jedeh. Na testeninah, solatah in rižotah se siri močnejšega okusa uporabljajo kot "začimba", ki obogati in doda prijetno aromo. Zelenjavne jedi s sirom postanejo veliko hranilnejše in seveda okusnejše, prav tako pa se ti odlično podajo k različnm vrstam mesa.

Tokrat pa smo za vas pripravili prav poseben recept. Majhni, preprosti a okusni prigrizki, ki smo jih poimenovali kar "Sirovi napihnjenčki".

Več

13. November 2016

Ovčje mleko, naravni dragulj

Ovčje mleko zaradi svoje specifične sestave poleg odličnih sirov in mlečnih izdelkov ponuja tudi vrsto ugodnih snovi, ki pozitivno vplivajo na zdravje in dobro počutje.

Izjemno dobra sestava mlečnih maščon, visoka vsebnost konjuigralne linolne kisline in aminokislin so le nekateri izmed dejavnikov, zaradi katerih so ovčje mleko in izdelki iz njega uvrščeni na seznam zdravih živil.  

Več

14. June 2016

Dobro je vedeti

Kvalitetna hrana je zagotovo eden ključni dejavnikov za zdravje in dobro počutje. Vse več časa posvečamo iskanju domačih izdelkov, se o njih informiramo in iščemo tiste, ki najbolj ustrezajo našim potrebam.  V ta namen, smo se na kmetiji Pustotnik odločili, da v letu 2016 začnemo z izobraževalno promocijski kampanjo “Dobro je vedeti”, preko katere vam bomo posredovali zanimive informacije, predloge in pozitivne učinke posameznih izdelkov.

 

Več

Od januarja dalje lahko domače mlečne izdelk in sire kmetije Pustotnik kupite tudi na tržnci Kranj in Domžale! Obiščete nas lahko vsak petek in soboto dopoldne v Kranju, ter od srede do sobote dopoldne na mestni tržnici Domžale.

Veseli bomo vašega obiska!

Več