Kozji sir
Prijetno nežen in svež, za kozje sire značilen okus se dopolnjuje z blago mlečno aromo.
Skorja sira je suha in ima svetlo, belo-sivo barvo; notranjost je, kot je značilno za kozje sire, izrazito bele barve. Pri mlajših sirih je struktura čvrsta in mehka, med zorenjem pa postane bolj kompaktna in suha. Ima značilen okus, ki je zaradi sezonskih nihanj spomladi nežnejši, jeseni pa močnejši in bolj izrazit.
Kozji sir
Tip mleka
- kozje
- vse vrste
Vrsta mleka
termizirano polnomastno kozje mleko
Čas zorenja
3-6 mesecev
Velikost
hlebčki 1kg-3kg
Tip sira
poltrdi sir
Namig za uporabo
Nežen kozji sir lepo dopolnjuje zelenjavo blagega okusa (na primer cvetačo ali jajčevce), odličen pa je tudi za popestritev pečenih rib in morskih sadežev. Na sirni plošči se dobro ujema s sladkastim okusom mandljev in mehkim belim kruhom.
ali pa si oglejte, kje so vam najbljižja prodajna mesta
Ostali mlečni izdelki
Obiščite nas na naših prodajnih mestih širom Slovenije

DELOVNI ČAS IN LOKACIJA KMETIJE
Poljanska cesta 19, 4224 Gorenja vas
Tel.: 04 510 73 10
Ponedeljek-petek: od 8.00 do 17.00
Sobota: od 8.00 do 13.00
Nedelja in prazniki: zaprto
Najboljše iz mleka