Kravja sirarska skuta
Sočna, rahlo sladkasta in sveža sirarska skuta je znana tudi kot albuminska ali pastirska skuta oziroma rikota.
Ker je narejena iz sirotke, vsebuje veliko beljakovin in malo maščob, zaradi svoje specifične sestave pa ima v primerjavi z ostalimi svežimi mlečnimi izdelki zelo nežen, skoraj sladkast okus. Struktura je mehka in lahka, vendar še vedno dovolj kompaktna, da skuta obdrži obliko hlebčka.
Kravja sirarska skuta
Tip mleka
- kravje
- vse vrste
Osnovna surovina
primarna kravja sirotka
Velikost
različna pakiranja
Namig za uporabo
Zaradi njenega nežnega, neizrazitega okusa se lahko sirarsko skuto skupaj s svežim ali prekuhanim sadjem uživa kot sladko ali – v kombinaciji z zelenjavo - kot slano jed. Zahvaljujoč posebni strukturi je na pikniku odličen nadomestek mesu, uporablja pa se lahko tudi na enak način kot klasična skuta.
ali pa si oglejte, kje so vam najbljižja prodajna mesta
Ostali mlečni izdelki
Obiščite nas na naših prodajnih mestih širom Slovenije

DELOVNI ČAS IN LOKACIJA KMETIJE
Poljanska cesta 19, 4224 Gorenja vas
Tel.: 04 510 73 10
Ponedeljek-petek: od 8.00 do 17.00
Sobota: od 8.00 do 13.00
Nedelja in prazniki: zaprto
Najboljše iz mleka