Sir Ožemček
Prijetna čista aroma se skozi gosto in čvrsto teksturo poveže z rahlo pikantnim okusom. Med postopkom izdelave se v kotlih sirno zrno dodatno ožema (od tod tudi ime sira), kar se najbolje odraža na gosti, čvrsti in trdi teksturi. Skorja sira med zorjenjem pridobiva enakomerno oranžno-rjavo barvo, sladko-pikanten okus pa se dopolnjuje z izrazitejšo aromo.
Sir Ožemček
Tip mleka
- kravje
- vse vrste
Vrsta mleka
surovo polnomastno kravje mleko
Čas zorenja
2-3 mesece
Velikost
hlebčki 0,9kg-1,1kg
Tip sira
Poltrdi sir
Namig za uporabo
Zaradi goste strukture je sir primeren za ribanje. Z rahlo pikantnim okusom lepo dopolnjuje različne jajčne jedi, testenine in rižote. Aroma in okus se na sirnih ploščah dobro ujameta z indijskimi oreščki, svežimi sadnimi džemi in polnozrnatim kruhom.
ali pa si oglejte, kje so vam najbljižja prodajna mesta
Ostali mlečni izdelki
Obiščite nas na naših prodajnih mestih širom Slovenije

DELOVNI ČAS IN LOKACIJA KMETIJE
Poljanska cesta 19, 4224 Gorenja vas
Tel.: 04 510 73 10
Ponedeljek-petek: od 8.00 do 17.00
Sobota: od 8.00 do 13.00
Nedelja in prazniki: zaprto
Najboljše iz mleka