Živeti, delati in ustvarjati v naravi in z naravo je pristen in edinstven občutek, ki daje posebno energijo.
Eden najpomembnejših dejavnikov, ki vpliva na kakovost domačih izdelkov in sirov, je kvalitetno mleko, zato negi naših živali in skrbi zanje posvečamo veliko pozornosti.
Čreda približno štiridesetih molznic je v celoti črno-bele pasme. Na 25 hektarih obdelovalnih površin za njihovo prehrano pridelujemo travnato senažo, za polnovredne obroke pa tej dodajamo še mešanico žitaric, vitaminov in mineralov. Poleg domačega kravjega mleka se v sirarni predeluje tudi ovčje in kozje mleko, ki nam ga vsako jutro pripeljejo partnerjske kmetije s širšega območja Poljanske doline.

šteje celotna čreda
mleka dnevno proizvedemo na naši kmetiji
žitaric tedensko porabimo za prehrano naših živali
se nam pridruži vsako leto
Vestno obdelovanje zemlje in pravilna skrb za živali,
natančna izdelava v sirarni ter redna nega v zorilnih kleteh – takšno je potovanje, ki se v nekaj mesecih konča z okusnimi domačimi siri. Za njihovo kakovost je pomembna prav vsaka dejavnost na poti od pašnika do trgovine.



Od pašnikov do trgovine
Po poti naših izdelkov
Kmetija
Zgodba vseh naših sirov in mlečnih izdelkov se začne na kmetiji. Obdelovanje zemlje, priprava krme in skrbna nega naših živali so prvi koraki do kvalitetnih izdelkov.
KAKŠNO JE ŽIVLJENJE NA KMETIJI?

Sirarna
Da iz mleka nastanejo siri in drugi izdelki, je potrebne veliko natančnosti, skrbnosti in predanosti. Pomemben je prav vsak korak na poti od mleka do končnega izdelka.
KAJ SE DOGAJA V SIRARNI?

Prodajna mesta
Ko so siri ravno prav zorjeni, izdelki pa pripravljeni in zapakirani, je čas, da jih razvozimo na različne konce Slovenije. Morda nas najdete tudi v svojem domačem kraju!
KJE NAS LAHKO OBIŠČETE?
Oglejte si ponudbo naših mlečnik izdelkov
OBIŠČITE NAŠO KMETIJO